Track Record/Wandsworth

Developer/New Build/Wandsworth/ New Houses in Clapham

27NSWC

Spencer Park in Wandsworth is a gem with large villas backing onto green lawns and tennis courts on three sides. Our developer clients proposed a new house on a sensitive infill site between two existing houses. Two previous applications had been turned down and HEAT were able to successfully negotiate a planning consent for a new brick house with stone detailing and a modern take on the Dutch Gable (Seen here under construction). One of the existing houses next door was converted from a business use to residential providing over 11,000 sq ft of new residential property in this prime part of Southwest London.

Won/24.10.14

Developer/New Build/Wandsworth/ Business Centre Success

086-Elevations

On the site of a former removals depot in Wandsworth, HEAT have gained a valuable planning consent for 15,000 sqm of new light industrial floorspace over 32 units. The site was designed to be readily navigable with a subtle design and branding that helped make the site easy to understand. A steel frame with flexible interior spaces allowed the maximum  development potential from the site.

There was a strong focus on sustainability with sustainable, recycled  building materials, grey water re-use and on-site solar generation.

Project 086

Won/27.03.10

Wandsworth/ Wandsworth transformation

045-Garden

In a fashionable corner of Clapham HEAT have gained planning consent for the complete refurbishment of a four storey family home. The main alteration was to rebuild the rear extension on two levels and to re-plan the basement. Basements in London houses were often a warren of small rooms and parlours with low headroom and the key to this transformation was to lower the floor and bring natural light deep into the plan using structural glass panels set into the floor. We opened up the basement plan creating fantastic circulation and contemporary open spaces whilst leaving practical smaller spaces around it for a snug, larder and staff bedroom.

This was a sophisticated scheme which was designed to blend perfectly with the original house and link to the luxurious garden at the rear.

Project 045

Won/06.06.03